7 Eylül 2014 Pazar

Bilim, Beyinden Beyine Sözlü Mesaj Yollamayı Başardı

Bilim, Beyinden Beyine Sözlü Mesaj Yollamayı BaşardıDünyanın en popüler efsanelerinden olan telepati yeteneği, bilim sayesinde bir adım daha gerçeğe yaklaştı.ABD ve İsrail'den araştırmacı bilim insanları, iki insan beyni arasında doğrudan veri aktarılmasını gerçekleştirdi.

Geleneksel olarak yapılan yöntemlerin aksine, (sözlü ya da yazılı kullanılmayan) veri alışverişi aralarında 5000 km mesafe bulunan denekler arasında gerçekleştirildi. 28 ve50 yaş aralığında olan 4 denekten de başarılı sonuçlar alan yöntem, deneklerin kafa derisine yerleştirilen elektrot sayesinde mesajın algılanması ile başlıyor. 5000 kilometreötedeki alıcıya internet üzerinden ulaştırılan veri,elektromanyetik indüksiyon yöntemi ile mesajı alacak kişinin beynine işleniyor.

Hiçbir şekilde cerrahi müdahele bulunulmayan bu yöntem, internetin, insanoğlunun sanki bir sinir uzantısıymış gibi işlev görmesine ön ayak oldu. Kişisel iletişim açısından baktığımızda devrim yaratacak bir araştırma olduğunu düşündüğümüz bu yöntemin, birbirimizi daha iyi anlamamıza ve farklılıklarımızı kabullenmemize vesile olmasını ümit ediyoruz. (gidipte bilim insanına "acaba şu kız hoşlanıyor mu benden, bi öğrensek ya" tarzında cümleler kurup bu yöntemi kullanmak aklınıza şimdiden gelmeye başladı, değil mi? bizde işte böyle çalışıyor mekanizma)

Esp32 İle TV Tuner Radio Alıcısı

 Yıllar evvel aklıma gelen bir proje rf sinyallere olan merakım giderek artıyor ve şimdiki pcb üretimimde rf antenler konusuna bir tık daha ...